Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu

71 3398651

infolinia: 700  - 1500

od poniedziałku do piątku

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Olej rzepakowy, tłoczony na zimno, z CHILI, 250ml

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Tak

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Wysoki Kościół

Powiat Trzebnicki / Gmina Wisznia Mała

Bazą produktu jest olej rzepakowy, tłoczony na zimno z ziarna z moich własnych upraw. Od wysiewu ziarna do naklejenia etykiet na gotowy produkt - cały proces odbywa się w obrębie mojego gospodarstwa, w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego.

Proces tłoczenia prowadzę na prasie ślimakowej. Temperatura oleju podczas tłoczenia nie przekracza 40 st. C.

Po wytłoczeniu olej jest poddawany 3-4 dniowej sedymentacji i przecedzany. Nie jest filtrowany na zimno ani rafinowany w związku z czym po kilku dniach w niskiej temperaturze może mętnieć – to woski, które naturalnie występują w nasionach mogą zacząć się wytrącać. Nie obniża to jakości oleju. Taka forma oleju jest uznana za żywność funkcjonalną.

Zawiera witaminy E i K, nienasycone kwasy tłuszczowe w tym omega-3 i omega-6 w idealnym dla człowieka stosunku 1:2. Tego nie ma żaden inny olej czy oliwa! 

Przedstawiony tu produkt zawiera aż 5% suszonego chili dzięki czemu nie musieliśmy dodawać sztucznych dodatków dla uzyskania intensywnego smaku królowej przypraw :-) Doskonale nadaj się jako pikantny dodatek do makaronów, pizzy, sałatek i marynat.

Produkt należy przechowywać w chłodnym miejscu albo w lodówce. Najlepiej spożyć go przed upływem 6 miesięcy od wytłoczenia.

Dla ułatwienia dozowania butelki mają korki niekapki.

Podczas uprawy nie stosuję glifosatu więc surowiec użyty do tłoczenia oleju jest naprawdę najwyższej jakości.

Możliwość wystawienia faktury VAT RR.