Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu

71 3398651

infolinia: 700  - 1500

od poniedziałku do piątku

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Czarna porzeczka liofilizowana 250g

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Nie

Milicz

Powiat Milicki / Gmina Milicz

Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej.Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości.
 

WŁAŚCIWOŚCI:

-Redukuje poziom cholesterolu

-Obniża poziom cukru we krwi

-Może zapobiec chorobom oczu

-Zwalcza dolegliwości żołądkowo-jelitowe

-Zwalcza infekcje układu moczowego
 

ZASTOSOWANIE:

Tak bogata skarbnica witamin i minerałów nadaje się idealnie do wzbogacenia :

-porannej owsianki, kaszki manny, budyniu czy naparu z herbaty

-smaku deserów, lodów i potraw

-całe owoce dodadzą efektywności wypiekom, możemy zrobić świetną konfiturę do mięs czy sera