Certyfikat
Nie
Powiat Milicki / Gmina Milicz
Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej.Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości.
WŁAŚCIWOŚCI:
-Wspomagają organizm w walce z przeziębieniami i działają napotnie
-Żółciopędne działanie poprawia pracę wątroby
-Mają zasadotwórcze właściwości, więc odkwaszają nasz organizm
-Chronią przed anemią
Pamiętaj także, że każda łyżka proszku z maliny dostarcza Ci wiele cennych składników, między innymi: błonnik, witaminę C, selen, fosfor, przeciwutleniacze, związki fitochemiczne.