Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu

71 3398651

infolinia: 700  - 1500

od poniedziałku do piątku

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Ser kozi solankowy

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Kaszyce Wielkie

Powiat Trzebnicki / Gmina Prusice

Składniki: mleko kozie, podpuszczka naturalna, sól.

Ser półtwardy, podpuszczkowy, leżakujący w solance. Delikatnie słony w smaku. Do jego produkcji używana jest niejodowana sól Kłodawska. Ze względu na swoją zwartą konsystencję, pięknie prezentuje się w sałatkach oraz na desce serów. Często wykorzystywany przy degustacjach wina. Idealny do grillowania i smażenia. Został laureatem XXI Edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Posiada certyfikat " Zielona dolina Żywności i Zdrowia".

Sery „Honoraty” wytwarzane są w naszym naturalnym gospodarstwie Kozie Sery „Honoraty”, położonym w pobliżu miasta Prusice, wśród pól i lasów, pomiędzy Parkiem Krajobrazowym "Dolina Baryczy" a wzgórzami Trzebnickimi. Jest to gospodarstwo rodzinne, sery produkowane są metodami tradycyjnymi w naszej serowarni. Produkcją mleka koziego oraz jego wyrobami zajmujemy się w sposób profesjonalny. Mamy 8 lat doświadczenia.