Certyfikat
Nie
Powiat Trzebnicki / Gmina Prusice
Składniki: mleko kozie, podpuszczka naturalna, sól.
Ser półtwardy, podpuszczkowy, leżakujący w solance. Delikatnie słony w smaku. Do jego produkcji używana jest niejodowana sól Kłodawska. Ze względu na swoją zwartą konsystencję, pięknie prezentuje się w sałatkach oraz na desce serów. Często wykorzystywany przy degustacjach wina. Idealny do grillowania i smażenia. Został laureatem XXI Edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Posiada certyfikat " Zielona dolina Żywności i Zdrowia".
Sery „Honoraty” wytwarzane są w naszym naturalnym gospodarstwie Kozie Sery „Honoraty”, położonym w pobliżu miasta Prusice, wśród pól i lasów, pomiędzy Parkiem Krajobrazowym "Dolina Baryczy" a wzgórzami Trzebnickimi. Jest to gospodarstwo rodzinne, sery produkowane są metodami tradycyjnymi w naszej serowarni. Produkcją mleka koziego oraz jego wyrobami zajmujemy się w sposób profesjonalny. Mamy 8 lat doświadczenia.