Certyfikat
Nie
Powiat Trzebnicki / Gmina Prusice
składniki: mleko kozie, podpuszczka naturalna, bakterie startowe MSE, chili
Ser typu miękkiego, twarogowy, kwasowo-podpuszczkowy. Panierowany w rzadko spotykanej, a jakże pasującej kompozycji ziół. Ze względu na swoje walory smakowe i wizualne, rewelacyjnie nadaje się na deskę serów. Pozostawiony w temperaturze pokojowej na około 20 min idealny do smarowania. Smakowo ceniony za nutę kwasowości połączoną z delikatnością koziego mleka.
Sery „Honoraty” wytwarzane są w naszym naturalnym gospodarstwie Kozie Sery „Honoraty”, położonym w pobliżu miasta Prusice, wśród pól i lasów, pomiędzy Parkiem Krajobrazowym "Dolina Baryczy" a wzgórzami Trzebnickimi. Jest to gospodarstwo rodzinne, sery produkowane są metodami tradycyjnymi w naszej serowarni. Produkcją mleka koziego oraz jego wyrobami zajmujemy się w sposób profesjonalny. Mamy 8 lat doświadczenia.