Certyfikat
Nie
Powiat Trzebnicki / Gmina Prusice
składniki: mleko kozie, podpuszczka naturalna, sól
Ser typu twardego, podpuszczkowy. Wędzony w sposób tradycyjny dymem zimnym z drzew owocowych. Dzięki odpowiednio dobranym gatunkom drzew otrzymujemy bursztynowy kolor. Odpowiedni do podania na ciepło o z żurawina oraz na zimno jako ser sałatkowo-kanapkowy. Wyróżniony w konkursie „ Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów 2019”
Sery „Honoraty” wytwarzane są w naszym naturalnym gospodarstwie Kozie Sery „Honoraty”, położonym w pobliżu miasta Prusice, wśród pól i lasów, pomiędzy Parkiem Krajobrazowym "Dolina Baryczy" a wzgórzami Trzebnickimi. Jest to gospodarstwo rodzinne, sery produkowane są metodami tradycyjnymi w naszej serowarni. Produkcją mleka koziego oraz jego wyrobami zajmujemy się w sposób profesjonalny. Mamy 8 lat doświadczenia.