Certyfikat
Nie
Powiat Trzebnicki / Gmina Prusice
Mięso kozie młode, kozły do 6 miesiąca życia. Zwierzęta utrzymywane ekologicznie. Kozły z chowu naturalnego, karmione w pierwszych miesiącach mlekiem matki, potem różnymi rodzajami traw, warzyw oraz zbożem własnym.
Mięso o walorach smakowych i prozdrowotnych. Bogate w białko, aminokwasy, składniki mineralne, takie jak żelazo, cynk, fosfor i selen. Zawiera także witaminy: C, B1, B2, B6, B12 i PP. Mięso kozy jest delikatne, lekkostrawne i pyszne. Polecane dzieciom, osobom na diecie oraz wszystkim poszukującym zdrowszego i jak najmniej tłustego mięsa. Walory koźlęciny pod wieloma względami przewyższają jagnięcinę i cielęcinę.
W naszym gospodarstwie można zamówić całą tuszkę (waga całej tuszki to ok. 15 kg) lub na życzenie klienta podzielimy ją na elementy. Mięso pakowane próżniowo lub mrożone, do uzgodnienia.