Certyfikat
Nie
Powiat Trzebnicki / Gmina Prusice
Mangalica, świeże mięso, całe półtusze o wadze od ok. 50 kg do 70 kg.
Mięso ze świń rasy mangalica jest smaczniejsze i zdrowsze od chowu tradycyjnego i współczesnych odmian przemysłowych. Zawiera więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i składem jest bardziej zbliżony do tłuszczy roślinnych. Mięso mangalicy ma niepowtarzalny smak, który odróżnia ją od konwencjonalnej wieprzowiny. Intensywny, doskonały, wieprzowy smak soczystego mięsa i ciemny kolor, zdrowe tłuszcze są wysoko cenione przez smakoszy i osoby szukające wspaniałych walorów kulinarnych.
Nasze mangalice hodujemy na świeżym powietrzu i w miejscach, gdzie mogą się swobodnie poruszać. Odżywiają się głównie warzywami oraz zbożem z naszych upraw.
Mięso pakowane próżniowo lub mrożone, do uzgodnienia.