Certyfikat
Nie
Powiat Kłodzki / Gmina Nowa Ruda
Wypasiony Byczek oferuje sprzedaż świeżego mięsa wołowego klasy PREMIUM, pochodzi ono od zwierząt hodowanych w moim gospodarstwie. Są to rasy typu śródziemnomorskiego, które charakteryzują się niskim otłuszczeniem i jasną barwą mięsa. Do karmienia używam tylko pasz pochodzących z mojego gospodarstwa takich jak siano z górskich łąk czy kiszonka z koniczyny. Co ważne, bydło NIE je kiszonki z kukurydzy, śruty sojowej czy innych pasz powodujących szybki wzrost masy, wszystko zgodnie z zamysłem Slow Food. Sprzedaż odbywa się w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego. Zapraszam do zapoznania się z ofertą. Piotr Fila.
Cena dotyczy kilograma mięsa, każdy kawałek misa jest pakowany próżnioowo z opisaną datą pakowania i przydatności do spożycia.
Udziec 42
Łopatka 34
Mostek b/k 28
Antrykot b/k 50
Rostbef b/k 50
Żebra 26
Pręga 28
Polędwica 120
Ligawa 52
Rozbratel 34
Karkówka 30
Gulaszowe 28
Ogon 18
kości rosołowe 10
kości goleniowe 5
Podroby, ozor 15
Żołądek 50 zł całość
Burger 180 gr. zapakpwany prózniowo 8 zł/szt
Kiełbasa wołowa 90% 39 zł
Kiełbasę wołowa-wieprzowa 50/50 35zł
Kabanosy wołowe 90% 44 zł
Frankfurterki( surowe ) 40 zł
Pastarmi 80 zł
Szynka Wołowa 65 zł